Valideren Informeel Leren

pagina afbeelding.jpg


Welkom op de website van de B&T academie voor het valideren van informeel leren.

Als schoolleider ontwikkelt u zich doorlopend. U volgt bijvoorbeeld een opleiding, heeft een boek gelezen of bent tijdens het werk aan een vraagstuk tot een nieuw inzicht gekomen.  Als u deze ontwikkeling heeft doorgemaakt op welke manier dan ook, anders dan het volgen van gecertificeerd opleidingsaanbod, dan heeft u gekozen voor informeel leren. Dit leren laat u achteraf valideren. Elke vier jaar toont u uw substantiële ontwikkeling aan bij het Schoolleidersregister voor herregistratie op minimaal drie professionaliseringsthema's. 

 

Wijziging vanuit het Schoolleidersregister PO

Vanaf 17 november 2020 voert het Schoolleidersregister PO een aantal wijzigingen door.

De wijzigingen op een rij:

  1. Schoolleiders organiseren hun herregistratie tot nu toe met ontwikkeling op 3 verschillende professionaliseringsthema's per herregistratie. Deze verplichting, van 3 verschillende thema's vervalt. Vanaf 17 november kunt u er ook voor kiezen om u in hetzelfde professionaliseringsthema te verdiepen.
  2. Per herregistratieperiode dienen schoolleiders nu 12 punten te behalen. Een punt staat voor 20 uur tijdinvestering. Ontwikkeling is nog steeds aantoonbaar te maken met zowel formeel leren of via deze route van het valideren van het informeel leren.
  3. De professionaliseringsthema's waar u uw leren op kan laten valideren zijn nu anders geordend. Ze zijn kleiner en er komen thema's bij. Meer informatie vindt u hier: professionaliseringsthema's

Als u zich al bij ons heeft aangemeld om uw leren te laten valideren, dan kunt u deze volgens de oorspronkelijke methodiek afmaken. In samenwerking met het Schoolleidersregister verstrekken wij een certificaat dat voldoen aan de nieuwe eisen.

 

De B&T academie heeft een eigen valideringstraject ontworpen dat door het Schoolleidersregister is gecertificeerd. 

De stappen in dit traject zijn als volgt:

  1. U meldt zich aan voor het laten valideren van uw ontwikkeling op een professionaliseringsthema.

  2. B&T maakt voor u een digitaal portfolio aan zodat u dit vervolgens kunt vullen met bewijs van uw ontwikkeling aan de hand van 8 opdrachten.

  3. U kiest of u wel of niet gebruik wil maken van begeleiding gedurende het valideringstraject (optioneel):

    • de begeleiding is gericht op het beantwoorden van uw vragen over het proces, uw bijdragen en uw mogelijke inhoudelijke vragen over de opdrachten;
    • het initiatief hiervoor ligt bij uzelf;
    • uw vragen stelt u telefonisch of per mail;
    • u kunt bijvoorbeeld feedback vragen over iets dat u in uw dossier heeft ge-upload.  De begeleider antwoordt per mail of plaatst een reactie in uw dossier;
    • de begeleider geeft geen beoordeling of aanvulling die van invloed zou kunnen zijn op het assessment.

  4. U geeft aan of u kiest voor de inzet van een reflectie-instrument dat u kan ondersteunen bij het opbouwen van de bewijsvoering en u tevens inzicht geeft in de uw persoonlijke leiderschapsprofiel (optioneel).

  5. Na het vullen van het digitaal portfolio vraagt u via de site het assessment aan.

  6. Het portfolio wordt door B&T inhoudelijk beoordeeld.

  7. B&T plant het assessmentgesprek of u wordt verzocht eerst nog aanvullingen aan het digitaal portfolio toe te voegen.

  8. Het assessmentgesprek vindt plaats.

  9. U ontvangt een certificaat bij een positieve beoordeling van uw ontwikkeling. Deze kunt u uploaden in het Schoolleidersregister voor uw herregistratie. Wanneer tijdens het assessmentgesprek blijkt dat uw ontwikkeling nog niet substantieel genoeg is of nog niet het hele professionaliseringsthema dekt ontvangt u van de assessor een ontwikkelingsgericht advies.

Na uw aanmelding sturen wij u een uitnodiging per e-mail met inloggegevens voor uw digitale omgeving.

 

Aanmelden

 

 

 

 

logo-academie
 

Add to Home Screen Cancel

This web site has app functionality. Add it to your home screen to use it in fullscreen.

1) Press the ‘share’ button
2) Press ‘Add to Home Screen’
Connecting...
Test your connection >